Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oroszkrém kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A lapokhoz:

  • 9 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál finomliszt
  • 3 kávéskanál sütőpor

A krémhez

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 8 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 5 dl habtejszín
  • 20 g express zselatinfix
  • 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcsmix
  • 5 dkg rumban áztatott mazsola

A lapok locsolásához

  • 1 dl rumos tej

A díszítéshez

  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál tortadara

Elkészítése

A lapok hozzávalóiból 3 piskótát sütünk külön-külön.

3 tojást 3 ek cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 3 ek lisztben elkevert 1 kk sütőport.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (23*34 cm) simítjuk. 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

A másik két lapot is így készítjük el.

A krémhez a tejet a cukorral, pudingporral simára keverjük, majd felfőzzük, ezután kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük.

A kihűlt pudinghoz keverjük apránként a tejszínt, közben a zselatinfixet, a citrom reszelt héját és levét is hozzáadjuk.

A lapokat rumos tejjel meglocsoljuk. A krémet 3 részre osztjuk.

Az alsó lapra kenjük a krém harmadát, megszórjuk a fele mazsolával és a kandírozott gyümölcsdarabkákkal. Rátesszük a másik lapot, erre újból a krémet kenünk és gyümölcsöket szórunk. Befedjük a 3. lappal és megkenjük a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük pár órára.

Bejelöljük a tetején a kockákat. A habtejszínt keményre verjük. Csinos habrózsákat nyomunk a köckák közepére, majd megszórjuk tortadarával.

A habrózsák tetejére kandírozott gyümölcs darabkákat tettem.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oroszkrem-kocka-2/