Elkészítése
A porcukrot, margarint, 2 tojássárgáját és 2 dl tejet fél óráig habosra keverjük, majd pihenni hagyjuk 2 óráig. Pihenés után hozzáadjuk a 75 dkg lisztet és a 2 csomag sütőport, majd jól összegyúrjuk. Kézzel dió nagyságú golyócskákat formázunk. Zsírtalan, lisztezett tepsibe ritkán rakjuk, és szép halványra sütjük.
Ha kisültek a golyócskák, akkor az aljukon késsel lyukat vájunk és krémmel töltjük meg őket. Kettőt összeragasztunk egybe. Színezékkel befestjük, majd a 2 tojásfehérjével megkenjük, és kristálycukorba hempergetjük.
Töltelék:
1/2 l forró tejbe 15 dkg darált diót és a tészta kivájt morzsáját elkeverjük, kevés kakaóval, cukorral, ízlés szerint rummal vagy citrom reszelt héjával és levével ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, majd hűtjük.
