Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Őszibarack

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A porcukrot, margarint, 2 tojássárgáját és 2 dl tejet fél óráig habosra keverjük, majd pihenni hagyjuk 2 óráig. Pihenés után hozzáadjuk a 75 dkg lisztet és a 2 csomag sütőport, majd jól összegyúrjuk. Kézzel dió nagyságú golyócskákat formázunk. Zsírtalan, lisztezett tepsibe ritkán rakjuk, és szép halványra sütjük. Ha kisültek a golyócskák, akkor az aljukon késsel […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.09.

Hozzávalók

Töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítése

A porcukrot, margarint, 2 tojássárgáját és 2 dl tejet fél óráig habosra keverjük, majd pihenni hagyjuk 2 óráig. Pihenés után hozzáadjuk a 75 dkg lisztet és a 2 csomag sütőport, majd jól összegyúrjuk. Kézzel dió nagyságú golyócskákat formázunk. Zsírtalan, lisztezett tepsibe ritkán rakjuk, és szép halványra sütjük.

Ha kisültek a golyócskák, akkor az aljukon késsel lyukat vájunk és krémmel töltjük meg őket. Kettőt összeragasztunk egybe. Színezékkel befestjük, majd a 2 tojásfehérjével megkenjük, és kristálycukorba hempergetjük.

Töltelék:

1/2 l forró tejbe 15 dkg darált diót és a tészta kivájt morzsáját elkeverjük, kevés kakaóval, cukorral, ízlés szerint rummal vagy citrom reszelt héjával és levével ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, majd hűtjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is