Elkészítése
A tészta elkészítése
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A porcukrot a zsírral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan elkeverjük. Ezután a tejet adjuk hozzá, végül apránként a sütőporos lisztet. A kész tésztából kis diónyi halmokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített, 180 fokos légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a tészták világos aranyszínt kapnak. Miután elkészültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A krém elkészítése és a tészták megtöltése
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A hozzávalókat egyszerűen csak összekeverjük. Miután a tészták kihűltek, mindegyik sütemény közepét kiskanállal kivájjuk, és a kivájt tésztadarabokat hozzákeverjük a krémhez. Ezután megtöltjük a süteményeket a krémmel, és kettőt-kettőt összeragasztunk.
A sütemények díszítése
Az összeragasztott sütemények egyik felét megkenjük mandula aromával, a másik felét vérnarancs aromával. Miután megkentük, az aromás felületeket kristálycukorba forgatjuk. Végül a süteményeket tálcán tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
