Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarack recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 0,5 dl rum

Barack színei amivel megfestem

  • 1 db mandula aroma (zöld szín)
  • 1 db vérnarancs aroma (piros szín)

F

  • cukor
Őszibarack sütemény kép

Elkészítése

A tészta elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral. A porcukrot a zsírral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan elkeverjük. Ezután a tejet adjuk hozzá, végül apránként a sütőporos lisztet. A kész tésztából kis diónyi halmokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Előmelegített, 180 fokos légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük, amíg a tészták világos aranyszínt kapnak. Miután elkészültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A krém elkészítése és a tészták megtöltése

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A hozzávalókat egyszerűen csak összekeverjük. Miután a tészták kihűltek, mindegyik sütemény közepét kiskanállal kivájjuk, és a kivájt tésztadarabokat hozzákeverjük a krémhez. Ezután megtöltjük a süteményeket a krémmel, és kettőt-kettőt összeragasztunk.

A sütemények díszítése

Az összeragasztott sütemények egyik felét megkenjük mandula aromával, a másik felét vérnarancs aromával. Miután megkentük, az aromás felületeket kristálycukorba forgatjuk. Végül a süteményeket tálcán tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarack-2/