Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarack recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 75 dkg finomliszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 30 dkg porcukor

Töltelékhez

  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 0,5 dl rum (vagy pár csepp rumaroma)
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár

Tetejére

  • aroma ( rum, vérnarancs vagy mandula-ki milyet szeret)
  • ételfesték

Elkészítése

A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgákat összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd a margarinos masszához adjuk és jól eldolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle.

Tepsibe tesszük 180 fokon kb 10-15 perc alatt világosra sütjük. A közepét kikapargatjuk, összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival, majd a masszával megtöltjük az üreges gombócokat és 2-2 db-ot összeragasztunk.

Rumaromával vagy ételfestékkel színezzük, majd kristálycukorban megforgatjuk.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarack-3/