Elkészítése
Az őszibarack süti egy klasszikus, látványos édesség, amely igazi dísze lehet az ünnepi asztalnak. Omlós tésztából készül, a diós-krémes töltelék és a színes bevonat pedig hamisítatlan gyerekkori emlékeket idéz.
Tészta elkészítése
A tojásokat, a vajat, a cukrot, a szódabikarbónát és a lisztet összegyúrjuk, majd a tésztát kinyújtjuk. Kis pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, amelyeket barackformába nyomkodunk. A formákat előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém elkészítése
A krémhez a vajat, a darált diót, a cukrot és a rumaromát simára keverjük. Sűrű, jól kenhető állagot kell kapnunk.
Összeállítás és díszítés
A kihűlt félgömböket kettesével krémmel összeragasztjuk. Az egyik oldalukat piros, a másikat zöld ételfestékkel kenjük meg, majd kristálycukorba forgatjuk, hogy barackra emlékeztető külsőt kapjanak.
Tipp
Érdemes több nappal a kínálás előtt elkészíteni, mert állás közben a tészta szépen megpuhul, és még finomabb lesz. Légmentesen zárva akár egy hétig is eláll.
