Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarack recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 20 dkg cukor
  • 40 dkg finomliszt

Krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 üvegcse rumaroma

Díszítéshez

  • kristálycukor
  • zöld ételfesték

Elkészítése

Az őszibarack süti egy klasszikus, látványos édesség, amely igazi dísze lehet az ünnepi asztalnak. Omlós tésztából készül, a diós-krémes töltelék és a színes bevonat pedig hamisítatlan gyerekkori emlékeket idéz.

Tészta elkészítése

A tojásokat, a vajat, a cukrot, a szódabikarbónát és a lisztet összegyúrjuk, majd a tésztát kinyújtjuk. Kis pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, amelyeket barackformába nyomkodunk. A formákat előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A krémhez a vajat, a darált diót, a cukrot és a rumaromát simára keverjük. Sűrű, jól kenhető állagot kell kapnunk.

Összeállítás és díszítés

A kihűlt félgömböket kettesével krémmel összeragasztjuk. Az egyik oldalukat piros, a másikat zöld ételfestékkel kenjük meg, majd kristálycukorba forgatjuk, hogy barackra emlékeztető külsőt kapjanak.

Tipp

Érdemes több nappal a kínálás előtt elkészíteni, mert állás közben a tészta szépen megpuhul, és még finomabb lesz. Légmentesen zárva akár egy hétig is eláll.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarack-4/