Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarack recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál tej

A töltelékhez

  • 40 ml tej
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 2 teáskanál porcukor

A díszítéshez

  • vérnarancs aroma
  • zöld mandulaaroma
  • kristálycukor
  • mentalevél

Elkészítése

A tésztához a száraz alapanyagokat a vajjal elmorzsoljuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.

Alaposan átgyúrjuk és diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.

180 fokos sütőben megsütjük világosra kb 10-12 perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kemény lesz a tészta!

Ha kihűltek a sütigolyók (én langyosan szoktam) akkor a lapos oldaluk felől kikaparjuk a belsejüket.

Az így kapott morzsához adjuk a lekvárt, a rumaromát, a porcukrot, a kakaót és a tejet. Elkeverjük és ha túl keménynek találjuk, még pluszban adunk hozzá tejet.

A masszát visszatöltjük a kivájt gombócokba és kettőt-kettőt összeragasztunk. Egyik oldalukat kevés vízzel elkvert vérnarancs a másikat pedig kevés vízzel elkevert mandulaaromába mártjuk, majd kristálycukorba forgatjuk.

Mentalevéllel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarack-9/