Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarack alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

Töltelék

  • 20 dkg túró
  • 4 csapott evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag tejszínhabporból készült hab
  • 1 kis tasak színtelen tortazselé
  • őszibarack (friss vagy befőtt)
Őszibarack alagút kép

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból piskótát sütök sütőpapírral bélelt tepsiben (23×33 cm-es tepsiben sütöttem). Amíg hűl a tészta, elkészítem a tölteléket: a túrót, a porcukrot és a vaníliát kikeverem. Beleforgatom a tejszínhabot, végül az előírás szerint elkészített, langyosra hűlt tortazselét.

Összeállítás: A tésztából hosszanti irányban levágok egy csíkot, félreteszem. (Ez lesz az őzgerincformát lefedő lap.) A megmaradt szélesebb piskótaszeletet beleterítem egy folpackkal bélelt őzgerincformába. Ebbe az üregbe töltöm a krém felét. Őszibarackdarabokat rakok rá, majd ráterítem a krém másik felét. Befedem a félretett piskótacsíkkal, és a hűtőben dermesztem. Dermedés után tálcára borítva, szeletelve tálalom.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarack-alagut/