Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 280 g sima liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 70 g cukor
- 60 g zsír (puha)
- 50 ml tej
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 2 ek holland kakaópor
- 50 g margarin
- 100 ml rum aroma
- 150 g porcukor
- 2 ek baracklekvár
- kivájt tésztamorzsa
Díszítés:
- ételfesték (piros, sárga)
- kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit berakjuk a robotgépbe, és kissé ragacsos tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkára borítjuk, és lisztezett kézzel kicsi golyókat sodrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire téve, előmelegített sütőben 160 °C-on kb. 12-15 percig sütjük. Még forrón kivájjuk az alját, majd hagyjuk alaposan kihűlni.
A töltelékhez a kivájt tésztát összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a lekvárt, a cukrot, a margarint, és a rum aromát. Alaposan átkeverjük, majd megtöltjük a barackokat vele. Kettőt összeragasztunk.
Az ételfestékkel egy ecset segítségével befestjük a barackokat, és kristálycukorban hempergetjük meg. Hűtőben tároljuk.
[box style=”info”]Video: https://www.youtube.com/watch?v=91HcQMXu9YM[/box]


