Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarack recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 75 dkg finomliszt
  • 2 csomag sütőpor

Töltelékhez

  • 0,5 liter tej
  • 15 dkg darált dióbél
  • kakaópor
  • kristálycukor
  •   rum
  • citromhéj
  • citromlé

Díszítéshez

  • piros ételszínező
  • zöld ételszínező
  • puszpáng levél

Elkészítése

A porcukrot, margarint, 2 tojássárgáját és 2 dl tejet fél óráig habosra keverjük, majd pihenni hagyjuk 2 óráig. Pihenés után hozzáadjuk a 75 dkg lisztet és a 2 csomag sütőport, majd jól összegyúrjuk. Kézzel dió nagyságú golyócskákat formázunk. Zsírtalan, lisztezett tepsibe ritkán rakjuk, és szép halványra sütjük.

Ha kisültek a golyócskák, akkor az aljukon késsel lyukat vájunk és krémmel töltjük meg őket. Kettőt összeragasztunk egybe. Színezékkel befestjük, majd a 2 tojásfehérjével megkenjük, és kristálycukorba hempergetjük.

Töltelék:

1/2 l forró tejbe 15 dkg darált diót és a tészta kivájt morzsáját elkeverjük, kevés kakaóval, cukorral, ízlés szerint rummal vagy citrom reszelt héjával és levével ízesítjük. Közepes keménységűre főzzük, majd hűtjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarack/