Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a szitált lisztet is beledolgozzuk óvatosan. Egy gáztepsit (33*38 cm) sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha megsült kiborítjuk és a papírt még melegen lehúzzuk a tésztáról, majd baracklekvárral megkenjük és feltekerjük. Amíg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.02.13.

Piskótához

Krém

Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a szitált lisztet is beledolgozzuk óvatosan.

Egy gáztepsit (33*38 cm) sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.

Ha megsült kiborítjuk és a papírt még melegen lehúzzuk a tésztáról, majd baracklekvárral megkenjük és feltekerjük. Amíg hűl addig elkészítjük a krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót a két féle cukorral és a rummal kikeverjük, majd a tejszínt óvatosan hozzáadjuk, valamint a vízben feloldott zselatint.

A kihűlt tekercset felszeleteljük, kb 4-5 darabot félreteszünk. Egy normál méretű őzgerinc formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a szélén túllógjon.

A sütivel kirakjuk a formát, majd fele krémet beleöntjük, állítva sorba rakjuk a felezett őszibarackokat, ráöntjük a maradék krémet. Végül a megmaradt piskótával zárjuk, melyre a folpackot ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a formából kiborítjuk és szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is