Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • csipet só
  • sárgbarack lekvár

Krém

  • 1 doboz felezett őszibarack befőtt
  • 5 evőkanál porzselatin
  • 1 dl víz
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a szitált lisztet is beledolgozzuk óvatosan.

Egy gáztepsit (33*38 cm) sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.

Ha megsült kiborítjuk és a papírt még melegen lehúzzuk a tésztáról, majd baracklekvárral megkenjük és feltekerjük. Amíg hűl addig elkészítjük a krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót a két féle cukorral és a rummal kikeverjük, majd a tejszínt óvatosan hozzáadjuk, valamint a vízben feloldott zselatint.

A kihűlt tekercset felszeleteljük, kb 4-5 darabot félreteszünk. Egy normál méretű őzgerinc formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a szélén túllógjon.

A sütivel kirakjuk a formát, majd fele krémet beleöntjük, állítva sorba rakjuk a felezett őszibarackokat, ráöntjük a maradék krémet. Végül a megmaradt piskótával zárjuk, melyre a folpackot ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a formából kiborítjuk és szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarackos-alagut-2/