Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos cobbler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl habtejszín
  • 1 csipet só

Gyümölcsös réteghez

  • 60 dkg őszibarack
  • 3 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 1 evőkanál cukor (a tetejére a szóráshoz!)

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Ezután belekeverjük a tojást és a habtejszínt, és lágy tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Gyümölcsös alap

Az őszibarackot megmossuk, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd kivajazott sütőtálba tesszük.

Összeállítás

A pihentetett tésztából diónyi gombócokat formázunk, és a gyümölcsös rétegre sorakoztatjuk. Nem baj, ha nem érnek össze, sütés közben meg fognak nőni. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval és kevés cukorral.

Sütés

Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 25–30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Langyosan kanalazva is finom, de ha teljesen kihűl, szépen szeletelhető és jobban érvényesülnek az ízek.

Tipp

Más gyümölcsből is elkészíthetjük, például szilvával vagy bogyós gyümölcsökkel. Vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal tálalva igazán különleges desszert lesz belőle.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarackos-cobbler/