Tészta elkészítése
A lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Ezután belekeverjük a tojást és a habtejszínt, és lágy tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Gyümölcsös alap
Az őszibarackot megmossuk, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd kivajazott sütőtálba tesszük.
Összeállítás
A pihentetett tésztából diónyi gombócokat formázunk, és a gyümölcsös rétegre sorakoztatjuk. Nem baj, ha nem érnek össze, sütés közben meg fognak nőni. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval és kevés cukorral.
Sütés
Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 25–30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Langyosan kanalazva is finom, de ha teljesen kihűl, szépen szeletelhető és jobban érvényesülnek az ízek.
Tipp
Más gyümölcsből is elkészíthetjük, például szilvával vagy bogyós gyümölcsökkel. Vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal tálalva igazán különleges desszert lesz belőle.