Elkészítése
Diós massza:
A darált diót összekeverjük a porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és ízlés szerinti fahéjjal. Ezután annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk.
Gyümölcs előkészítése:
Az őszibarackokat megmossuk, szárazra töröljük, majd vékonyan felszeleteljük. A szeleteket citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg és sütés közben is megtartsák friss színüket.
Sütemény összeállítása:
Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd a szélétől kb 1,5 cm-t üresen hagyva megkenjük a diós masszával. Rárakjuk a barackszeleteket, végül megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral.
Sütés:
A süteményt előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, 160 fokon 30–35 percig sütjük. Amikor elkészült, pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Tálalás:
A kihűlt süteményt szeletekre vágva kínáljuk.
Tipp
Az őszibarack helyett készíthetjük szilvával vagy körtével is. Ha intenzívebb ízeket szeretnénk, a diós töltelékbe keverhetünk kevés rumot vagy mandulaaromát.

