Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Barackos sütik

Sütemény receptek

Őszibarackos-diós szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az őszibarackos-diós szelet egy könnyed és illatos sütemény, amelyben a gyümölcsök frissessége és a dió gazdag íze találkozik. A ropogós tészta és a lágy töltelék tökéletes párost alkot, ideális nyári desszertként vagy vendégváró finomságként.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók:

Elkészítése

Diós massza:

A darált diót összekeverjük a porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és ízlés szerinti fahéjjal. Ezután annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk.

Gyümölcs előkészítése:

Az őszibarackokat megmossuk, szárazra töröljük, majd vékonyan felszeleteljük. A szeleteket citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg és sütés közben is megtartsák friss színüket.

Sütemény összeállítása:

Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd a szélétől kb 1,5 cm-t üresen hagyva megkenjük a diós masszával. Rárakjuk a barackszeleteket, végül megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral.

Sütés:

A süteményt előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, 160 fokon 30–35 percig sütjük. Amikor elkészült, pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

Tálalás:

A kihűlt süteményt szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp

Az őszibarack helyett készíthetjük szilvával vagy körtével is. Ha intenzívebb ízeket szeretnénk, a diós töltelékbe keverhetünk kevés rumot vagy mandulaaromát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is