Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos-diós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (tönkölyös is lehet)
  • 4 darab őszibarack
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom héja és leve
  • 1 evőkanál tej

Elkészítése

Diós massza:

A darált diót összekeverjük a porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és ízlés szerinti fahéjjal. Ezután annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk.

Gyümölcs előkészítése:

Az őszibarackokat megmossuk, szárazra töröljük, majd vékonyan felszeleteljük. A szeleteket citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg és sütés közben is megtartsák friss színüket.

Sütemény összeállítása:

Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd a szélétől kb 1,5 cm-t üresen hagyva megkenjük a diós masszával. Rárakjuk a barackszeleteket, végül megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral.

Sütés:

A süteményt előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, 160 fokon 30–35 percig sütjük. Amikor elkészült, pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

Tálalás:

A kihűlt süteményt szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp

Az őszibarack helyett készíthetjük szilvával vagy körtével is. Ha intenzívebb ízeket szeretnénk, a diós töltelékbe keverhetünk kevés rumot vagy mandulaaromát.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarackos-dios-szelet/