Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Barackos sütik

Őszibarackos feketeerdő kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskóta elkészítése A pudingporokat, a lisztet, a kakaót és a sütőport egy tálban alaposan összekeverjük. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd ezt is hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy levegős maradjon. A tésztát elfelezzük, és két külön piskótalapot sütünk belőle. A barackos pudingos krém […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.23.

Hozzávalók 25×39 cm-es tepsihezTésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

A piskóta elkészítése

A pudingporokat, a lisztet, a kakaót és a sütőport egy tálban alaposan összekeverjük. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd ezt is hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy levegős maradjon. A tésztát elfelezzük, és két külön piskótalapot sütünk belőle.

A barackos pudingos krém elkészítése

A befőttet lecsepegtetjük, a levét pedig felfogjuk. A vaníliás pudingporokat egy kevés befőttlével simára keverjük, majd felfőzzük, hogy sűrű krémet kapjunk. A barackokat vékony cikkekre vágjuk, és a pudinghoz adjuk. Közben a megsült piskótalapokat rummal vagy őszibaracklikőrrel meglocsoljuk.

A torta összeállítása

Az egyik piskótalap köré több réteg alufóliából keretet hajtogatunk, hogy a pudingos krém ne folyjon ki. A keretbe foglalt tésztalapra halmozzuk a barackos pudingot, majd a másik piskótalappal befedjük.

A tejszínhab és zselatin elkészítése

A zselatint a csomagoláson található utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Amikor a hab elkészült, hozzákeverjük az oldott zselatint, és a habot egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején.

Hűtés és díszítés

A kész tortát hűtőbe tesszük, hogy a krémek megdermedjenek és az ízek összeérjenek. Tetszés szerint díszítjük, mielőtt tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is