Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos feketeerdő kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 25×39 cm-es tepsihezTésztához

  • 7 db tojássárgája
  • 22 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 7 db tojásfehérje (kemény habbá verve )
  • 1,5 kávéskanál sütőpor

A töltelékhez

  • 2 üveg őszibarack befőtt
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

A tetejére

  • 8 lap zselatin˙ (24 gr)
  • 5 dl tejszínhab
  • 2 csomag vaníliás cukor
Őszibarackos feketeerdő kocka

Elkészítése

A piskóta elkészítése

A pudingporokat, a lisztet, a kakaót és a sütőport egy tálban alaposan összekeverjük. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd ezt is hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy levegős maradjon. A tésztát elfelezzük, és két külön piskótalapot sütünk belőle.

A barackos pudingos krém elkészítése

A befőttet lecsepegtetjük, a levét pedig felfogjuk. A vaníliás pudingporokat egy kevés befőttlével simára keverjük, majd felfőzzük, hogy sűrű krémet kapjunk. A barackokat vékony cikkekre vágjuk, és a pudinghoz adjuk. Közben a megsült piskótalapokat rummal vagy őszibaracklikőrrel meglocsoljuk.

A torta összeállítása

Az egyik piskótalap köré több réteg alufóliából keretet hajtogatunk, hogy a pudingos krém ne folyjon ki. A keretbe foglalt tésztalapra halmozzuk a barackos pudingot, majd a másik piskótalappal befedjük.

A tejszínhab és zselatin elkészítése

A zselatint a csomagoláson található utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Amikor a hab elkészült, hozzákeverjük az oldott zselatint, és a habot egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején.

Hűtés és díszítés

A kész tortát hűtőbe tesszük, hogy a krémek megdermedjenek és az ízek összeérjenek. Tetszés szerint díszítjük, mielőtt tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarackos-feketeerdo-kocka/