Tészta elkészítése
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a margarint összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet. Gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk, amit fél órára a hűtőbe teszünk. Ezután a tésztát egy 24 cm-es tepsi vagy jénai aljába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson belőle.
Feltét előkészítése
A tésztára rászórjuk a búzadarát, majd elrendezzük rajta a meghámozott, felszeletelt őszibarackot. Egy tálban a tojásokat enyhén felverjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot vagy aromát, valamint a lisztet. Végül belekeverjük a tejfölt, és az egészet a barack tetejére öntjük.
Sütés
A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt világosbarnára sütjük.
Tipp
A tejfölös keverékbe keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat is, így még frissebb ízt kap a süti. A barack helyett nektarinnal vagy szilvával is elkészíthető.