Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos kedvenc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 0,5 dl víz
  • 1 csipet só

Feltéthez

  • 1 evőkanál búzadara
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy aroma )
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a margarint összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet. Gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk, amit fél órára a hűtőbe teszünk. Ezután a tésztát egy 24 cm-es tepsi vagy jénai aljába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson belőle.

Feltét előkészítése

A tésztára rászórjuk a búzadarát, majd elrendezzük rajta a meghámozott, felszeletelt őszibarackot. Egy tálban a tojásokat enyhén felverjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot vagy aromát, valamint a lisztet. Végül belekeverjük a tejfölt, és az egészet a barack tetejére öntjük.

Sütés

A süteményt 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt világosbarnára sütjük.

Tipp

A tejfölös keverékbe keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat is, így még frissebb ízt kap a süti. A barack helyett nektarinnal vagy szilvával is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarackos-kedvenc/