Elkészítése
Először a zselét készítjük el, mégpedig ugyanolyan méretű tepsiben, mint amiben majd a piskótát sütjük. A tepsit fóliával (folpackkal) kibéleljük úgy, hogy a fólia a tepsi pereméig érjen – így könnyen ki tudjuk majd emelni, amikor megdermed.
A fóliára szorosan, egymás mellé elosztjuk a lecsepegtetett őszibarackbefőttet. Az őszibaracklevet összekeverjük a zselatinnal (egy kevés citromlevet is adhatunk hozzá), majd felforraljuk, és a gyümölcsre öntjük. Kb. 2 óra alatt megdermed. Miután kihűlt a tepsiben, betesszük a fagyasztóba, hogy gyorsabban elkészüljön.
A piskóta elkészítése:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a piskótamassza kétharmadát. A megmaradt egyharmadhoz kakaóport keverünk, majd a világos tésztára öntjük. Egy villával nyolcasokat húzunk bele, így szép márványos mintázatot kapunk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük, és hosszában kettévágjuk.
A krém elkészítése:
A lisztet, cukrot és tejet simára keverjük, majd sűrűre főzzük, mint egy besamelt. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a margarint habosra keverjük, majd a főzött krémmel alaposan összedolgozzuk. Citromlével ízesítjük (készíthetjük citromízű pudinggal is).
A sütemény összeállítása:
Az alsó piskótalapot egy tálcára tesszük, rákenjük a krém felét, erre helyezzük a megdermedt őszibarackzselét. Erre jön a krém másik fele, végül befedjük a második piskótalappal.
A vizet a cukorral sűrűre felfőzzük, citromlével ízesítjük, és a sütemény tetejére csurgatjuk.
Ez a sütemény igazán finom és üdítő hatású. Meggyel is elkészíthetjük – mi már azzal is próbáltuk. Porcukorral is megszórhatjuk a tetejét tálalás előtt.
