Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a zselét készítjük el, mégpedig ugyanolyan méretű tepsiben, mint amiben majd a piskótát sütjük. A tepsit fóliával (folpackkal) kibéleljük úgy, hogy a fólia a tepsi pereméig érjen – így könnyen ki tudjuk majd emelni, amikor megdermed. A fóliára szorosan, egymás mellé elosztjuk a lecsepegtetett őszibarackbefőttet. Az őszibaracklevet összekeverjük a zselatinnal (egy kevés citromlevet is […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.06.22.

Piskótához (20×30 cm-es tepsi)

A krémhez

A zseléhez

A sütemény tetejére

Elkészítése

Először a zselét készítjük el, mégpedig ugyanolyan méretű tepsiben, mint amiben majd a piskótát sütjük. A tepsit fóliával (folpackkal) kibéleljük úgy, hogy a fólia a tepsi pereméig érjen – így könnyen ki tudjuk majd emelni, amikor megdermed.

A fóliára szorosan, egymás mellé elosztjuk a lecsepegtetett őszibarackbefőttet. Az őszibaracklevet összekeverjük a zselatinnal (egy kevés citromlevet is adhatunk hozzá), majd felforraljuk, és a gyümölcsre öntjük. Kb. 2 óra alatt megdermed. Miután kihűlt a tepsiben, betesszük a fagyasztóba, hogy gyorsabban elkészüljön.

A piskóta elkészítése:

A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a piskótamassza kétharmadát. A megmaradt egyharmadhoz kakaóport keverünk, majd a világos tésztára öntjük. Egy villával nyolcasokat húzunk bele, így szép márványos mintázatot kapunk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük, és hosszában kettévágjuk.

A krém elkészítése:

A lisztet, cukrot és tejet simára keverjük, majd sűrűre főzzük, mint egy besamelt. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a margarint habosra keverjük, majd a főzött krémmel alaposan összedolgozzuk. Citromlével ízesítjük (készíthetjük citromízű pudinggal is).

A sütemény összeállítása:

Az alsó piskótalapot egy tálcára tesszük, rákenjük a krém felét, erre helyezzük a megdermedt őszibarackzselét. Erre jön a krém másik fele, végül befedjük a második piskótalappal.

A vizet a cukorral sűrűre felfőzzük, citromlével ízesítjük, és a sütemény tetejére csurgatjuk.

Ez a sütemény igazán finom és üdítő hatású. Meggyel is elkészíthetjük – mi már azzal is próbáltuk. Porcukorral is megszórhatjuk a tetejét tálalás előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is