Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Barackos sütik

Sütemény receptek

Őszibarackos krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 3 tojás 4 evőkanál cukor 3 evőkanál liszt 1 evőkanál étkezési keményítő 2 kiskanál sütőpor 1 tasak vaníliás cukor csipet só Az őszibarackzseléhez: 4-5 fehér húsú, érett őszibarack 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor A krémhez: 25 dkg krémsajt 1 evőkanál vaj 1 csomag vaníliás pudingpor A tetejére: 2,5 dl habtejszín 1 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • csipet só

Az őszibarackzseléhez:

  • 4-5 fehér húsú, érett őszibarack
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor

A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor


Elkészítése:

Előkészítünk egy hosszúkás kenyérformát és egy darab folpackot a béleléshez.

Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát és béleljük ki folpackkal úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat pucoljuk meg és magozzuk ki, tegyük egy magas falú tálba és botmixerrel pépesítsük. 3 evőkanál cukrot adjunk hozzá és 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük össze, majd főzzük sűrű krémmé és utána a formába öntsük bele. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe és takarjuk be a fóliával. Célszerű előző nap ezt elkészíteni.

A piskótának valókat keverjük ki és süssük meg egy 20*30 cm-es keskeny peremű tepsiben, amit előtte zsírpapírral béleltünk. 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, két lapot vágunk belőle, amekkorába a barackzselénket tettük és kenjük meg vékonyan baracklekvárral az egyik piskótalapot, majd azzal a felével borítsuk be a zselét. Erre a főzött pudingkrém kerül, amit kikeverünk a vajjal, krémsajttal és befedjük a másik piskótával.

Lenyomkodjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Utána kiborítjuk a formából úgy, hogy tálcát teszünk rá és átfordítjuk. Így a zselé kerül felülre.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a fixálót és bevonjuk a zselé tetejét habzsákból csillagcsővel. Zöld cukorral megszórjuk és jól behűtjük egy éjszakára. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
[box style=”info”]Mivel saját receptemről van szó, sajnos eléggé időigényes, de egyszerűen csak nekiláttam és még csak meg sem terveztem. Receptversenyre készültem és az adta az ihletett hozzá, hogy krémes legyen,de különleges. Sikerült, mert csodás íze volt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is