Elkészítése
Piskóta elkészítése
A tojások sárgáját a cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát a keményre vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Két részre osztjuk: az egyik marad sárga, a másikba óvatosan belekeverjük a kakaóport.
Két kisebb, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, kb. 25-30 perc alatt külön-külön megsütjük. A kész lapokról lehúzzuk a sütőpapírt, majd kihűtjük.
Krém elkészítése
A sárga piskótalapot visszatesszük a tepsibe, tetejét kirakjuk vékony szeletekre vágott őszibarackkal. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a mézet és a citromhéjat. A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A masszát a barackos tésztára simítjuk, végül rátesszük a kakaós piskótalapot, és enyhén rányomkodjuk. Hűtőben pihentetjük, amíg megdermed.
Díszítés
A tetejét kirakjuk felszeletelt barackkal, majd megkenjük a baracklében feloldott zselatinnal, és visszatesszük a hűtőbe dermedni. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tipp
A krémet gazdagíthatjuk egy kevés vaníliával vagy baracklikőrrel is. A tetejére a barack mellé tehetünk friss mentaleveleket, amelyek még frissebbé és mutatósabbá teszik a süteményt.
