Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos krémszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 kiskanál kakaópor

A krémhez

  • 4 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál méz
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • őszibarack (befőtt, vagy friss )

A tetejére

  • őszibarack
  • 1 dl baracklé (vagy befőtt leve)
  • 1 kiskanál zselatinpor

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát a keményre vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Két részre osztjuk: az egyik marad sárga, a másikba óvatosan belekeverjük a kakaóport.

Két kisebb, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, kb. 25-30 perc alatt külön-külön megsütjük. A kész lapokról lehúzzuk a sütőpapírt, majd kihűtjük.

Krém elkészítése

A sárga piskótalapot visszatesszük a tepsibe, tetejét kirakjuk vékony szeletekre vágott őszibarackkal. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a mézet és a citromhéjat. A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A masszát a barackos tésztára simítjuk, végül rátesszük a kakaós piskótalapot, és enyhén rányomkodjuk. Hűtőben pihentetjük, amíg megdermed.

Díszítés

A tetejét kirakjuk felszeletelt barackkal, majd megkenjük a baracklében feloldott zselatinnal, és visszatesszük a hűtőbe dermedni. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk egy kevés vaníliával vagy baracklikőrrel is. A tetejére a barack mellé tehetünk friss mentaleveleket, amelyek még frissebbé és mutatósabbá teszik a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarackos-kremszelet/