Elkészítése
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra, és 10 cm-es kockákra vágjuk. Tojással megkenjük, és egy-egy fél töltött őszibarackot helyezünk rájuk.
Az őszibarackokat a dió, porcukor és 5 dkg sárgabaracklekvár keverékével töltjük meg. A tészta egyik felét bevagdaljuk, ráhajtjuk a barackra, és tojással megkenjük.
Forró sütőben, 220-250 fokon sütjük. Még forrón a tésztára csurgathatunk 10 dkg baracklekvár és 5 dkg olvasztott csokoládé keverékét.
Reszelt almával is elkészíthető. Az almát kicsit megpároljuk, cukorral, fahéjjal és citrommal ízesítjük. Szűrőbe öntjük, hogy lecsöpögjön a leve, ezután nem kell kinyomkodni, és tölthetjük a tésztát.
Nagyon finom, jó étvágyat!
