Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot kikeverjük a sárgájával, az olvasztott margarinnal, valamint a citrom reszelt héjával és levével. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd felváltva adjuk a sárgájás keveréket a fehérjéhez, óvatosan összeforgatva. A masszát egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.01.16.

Piskótához

Krémhez

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot kikeverjük a sárgájával, az olvasztott margarinnal, valamint a citrom reszelt héjával és levével. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd felváltva adjuk a sárgájás keveréket a fehérjéhez, óvatosan összeforgatva. A masszát egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

A krémhez a túrót kikeverjük a citrom héjával, levével és 6 dkg cukorral, majd hozzáadjuk az apróra vágott befőttet. A pudingot felfőzzük a tejben 2 evőkanál cukorral, és ha kihűlt, összekeverjük a túrós töltelékkel. Ezzel megtöltjük a lapokat, és ízlés szerint díszítjük a tetejét.

A díszítéshez gőz felett 2 tojásfehérjét 4 evőkanál cukorral kemény habbá verünk. A habot színezhetjük szörppel vagy ételfestékkel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is