Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos túrós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 17 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 25 dkg túró
  • 1 db citrom
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 üveg barackbefőtt

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot kikeverjük a sárgájával, az olvasztott margarinnal, valamint a citrom reszelt héjával és levével. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd felváltva adjuk a sárgájás keveréket a fehérjéhez, óvatosan összeforgatva. A masszát egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

A krémhez a túrót kikeverjük a citrom héjával, levével és 6 dkg cukorral, majd hozzáadjuk az apróra vágott befőttet. A pudingot felfőzzük a tejben 2 evőkanál cukorral, és ha kihűlt, összekeverjük a túrós töltelékkel. Ezzel megtöltjük a lapokat, és ízlés szerint díszítjük a tetejét.

A díszítéshez gőz felett 2 tojásfehérjét 4 evőkanál cukorral kemény habbá verünk. A habot színezhetjük szörppel vagy ételfestékkel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/oszibarackos-turos-szelet/