Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Osztrák szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg margarin
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg finomliszt
  • 12 g sütőpor

Tetejére

  • 15 dkg cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió (vagy kókuszreszelék)
  • lekvár

Elkészítése

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a margarinnal és a cukorral. A lisztet átszitálom, hozzáadom a sütőport, majd hozzákeverem a margarinos masszához.

Jól összegyúrom, majd a kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt (20*30 cm) tepsibe nyomkodom. Erre jön rá a tetszés szerinti lekvár.

Ezután a tojásfehérjét verjük habbá, majd óvatosan forgassuk bele a cukrot, vaníliás cukrot és a diót (vagy kókuszt). Ezzel kenjük meg a tészta tetejét.

Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.

Ha kihűlt, akkor forró vízbe mártott és megtörölt késsel szépen lehet szelni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/osztrak-szelet/