Elkészítése
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a reszelt citrom- vagy narancshéjat, és a csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt, majd a tojásokkal és a tejjel sima tésztává gyúrjuk. Végül a tésztához keverjük a mazsolát és az apróra vágott diót vagy mandulát.
A tésztát hengerré formázzuk, majd késsel kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés kristálycukorral a tetejükön.
A sütiket 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg enyhén aranyszínűvé nem válnak. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Tipp: Ezek a teasütemények légmentesen záródó dobozban néhány napig frissek maradnak.
