Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pabassini (Olasz-Szardegnai teasütemény) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj (vagy zsír)
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja (vagy narancs)
  • csipet só
  • kb. 1 dl tej
  • 15 dkg mazsola
  • 15 dkg dió (vagy mandula )

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a reszelt citrom- vagy narancshéjat, és a csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt, majd a tojásokkal és a tejjel sima tésztává gyúrjuk. Végül a tésztához keverjük a mazsolát és az apróra vágott diót vagy mandulát.

A tésztát hengerré formázzuk, majd késsel kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés kristálycukorral a tetejükön.

A sütiket 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg enyhén aranyszínűvé nem válnak. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Tipp: Ezek a teasütemények légmentesen záródó dobozban néhány napig frissek maradnak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/pabassini-olasz-szardegnai-teasutemeny/