Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kisebb pagoda karfiol
- 1 tojás
- 2 púpozott ek 20 %-os tejföl
- 2 púpozott ek joghurt
- só
- bors
- 2 ek reszelt sajt
- 2 tk reszelt parmezán
- 2 ek teljes kiőrlésű kenyérből készült zsemlemorzsa
- 1 diónyi vaj
Elkészítés:
Egy fazékban kb. egy liter vizet felforralunk, beleteszünk egy mokkáskanál sót, ebbe tesszük a rózsáira szedett pagoda karfiolt, majd a forrástól kezdve 5 percig főzzük, és leszűrjük.
Egy tojást feltörünk, ebbe belekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a zsemlemorzsát és a sajt felét. Ízesítjük sóval és borssal ízlés szerint.
Forró sütőben 15 percig sütjük, a végén rátesszük a maradék reszelt sajtot, amit elkeverünk egy mokkáskanál zsemlemorzsával.
A muffin készítés fázisfotói megtekinthetők a blogon.
Jó étvágyat!
Tipp:
Természetesen sima karfiollal is elkészíthető.

