Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paleo karamellás keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 dkg datolya (mag nélkül mérve)
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 0,5 dl víz (forró )
  • 6 dkg kókuszolaj
  • 2 evőkanál datolyaszirup (lehet méz is)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 dkg eritrit
  • 15 dkg darált mandula
  • 3 dkg nyílgyökérliszt
  • 3 dkg gesztenyeliszt
  • 8 dkg kókuszreszelék (apró szemű)
  • 0,5 teáskanál sütőpor (paleo)
  • 1 teáskanál vaníliás édesítő (eritrit)
  • csipet só
  • szeletelt mandula (a díszítéshez, de el is hagyható)

Elkészítése

A kimagozott datolyát öntsük fel a fel forró vízzel, adjuk hozzá a kókuszolajat, a datolyaszirupot és hagyjuk állni 5 percig, végül botmixerrel pürésítsük.

Öntssük egy kis fazékba a datolyát, majd alacsony lángon kevergetve karamellizáljuk 3-4 percig, de figyeljünk rá, ne égjen oda.

Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a citromlevet, majd az elvegyített száraz hozzávalókat is adjuk hozzá, keverd el. Hagyjuk langyosra hűlni, majd formázzunk diónyi kis golyókat.

Tegyük sütőpapíros tepsire és lapítsuk el. A tetejére tehetünk szeletelt mandulát, amit picit nyomkodjunk bele.

Előmelegített 165 fokos, légkeveréses sütőben süssük kb 10-12 percig, majd rácson hűtsük ki.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/paleo-karamellas-keksz/