Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A száraz hozzávalókat (darált mandula, darált dió, kókuszreszelék, útifű maghéj, kakaópor, fahéj, szódabikarbóna és csipet só) egy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a rumaromával, az olvasztott kókuszzsírral és a vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját, hogy a tészta […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.04.25.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta:

A száraz hozzávalókat (darált mandula, darált dió, kókuszreszelék, útifű maghéj, kakaópor, fahéj, szódabikarbóna és csipet só) egy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

A tojássárgáját a rumaromával, az olvasztott kókuszzsírral és a vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját, hogy a tészta könnyű maradjon.

A masszát egy kizsírozott, nagyobb méretű tepsibe öntjük, és 175-180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, tűpróbáig. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

Töltelék:

A töltelékhez a kókuszlisztet, a citromlevet, a vanília aromát és az olvasztott kókuszzsírt alaposan összekeverjük. Ízlés szerint édesítőt adunk hozzá, és annyi vizet keverünk bele, hogy kenhető állagú legyen.

A kihűlt tészta egyik felét megkenjük a töltelékkel, majd a másik tésztalapot a tetejére helyezzük. Tálalás előtt érdemes hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is