Elkészítése
Tészta:
A száraz hozzávalókat (darált mandula, darált dió, kókuszreszelék, útifű maghéj, kakaópor, fahéj, szódabikarbóna és csipet só) egy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a rumaromával, az olvasztott kókuszzsírral és a vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját, hogy a tészta könnyű maradjon.
A masszát egy kizsírozott, nagyobb méretű tepsibe öntjük, és 175-180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, tűpróbáig. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
Töltelék:
A töltelékhez a kókuszlisztet, a citromlevet, a vanília aromát és az olvasztott kókuszzsírt alaposan összekeverjük. Ízlés szerint édesítőt adunk hozzá, és annyi vizet keverünk bele, hogy kenhető állagú legyen.
A kihűlt tészta egyik felét megkenjük a töltelékkel, majd a másik tésztalapot a tetejére helyezzük. Tálalás előtt érdemes hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
