Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paleo Kinder Pingui recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 dl víz
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál fahéj
  • 3 teáskanál rumaroma
  • 1 db citrom leve
  • 5 evőkanál útifű maghéj
  • 10 dkg darált mandula
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 5 dkg darált dió
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 4 evőkanál kakaópor
  • édesítő

Töltelék

  • 10 dkg kókuszliszt
  • 2 db citrom leve
  • 0,5 teáskanál vanília aroma
  • 5 dkg kókuszzsír
  • víz (amennyivel szépen kenhetővé válik)
  • édesítő

Elkészítése

Tészta:

A száraz hozzávalókat (darált mandula, darált dió, kókuszreszelék, útifű maghéj, kakaópor, fahéj, szódabikarbóna és csipet só) egy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

A tojássárgáját a rumaromával, az olvasztott kókuszzsírral és a vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját, hogy a tészta könnyű maradjon.

A masszát egy kizsírozott, nagyobb méretű tepsibe öntjük, és 175-180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, tűpróbáig. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

Töltelék:

A töltelékhez a kókuszlisztet, a citromlevet, a vanília aromát és az olvasztott kókuszzsírt alaposan összekeverjük. Ízlés szerint édesítőt adunk hozzá, és annyi vizet keverünk bele, hogy kenhető állagú legyen.

A kihűlt tészta egyik felét megkenjük a töltelékkel, majd a másik tésztalapot a tetejére helyezzük. Tálalás előtt érdemes hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/paleo-kinder-pingui/