Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paleo mézeskalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 dkg kókuszliszt
  • 8 dkg tápiókakeményítő
  • 8 dkg szezámliszt
  • 8 dkg darált dió/darált török mogyoró
  • 7 g konjacliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 12 dkg méz vagy mézhelyettesítő cukorbetegeknek esetleg agavé szirup
  • 1 nagy tojás
  • 8 dkg olvasztott sertészsír vagy kókuszzsír

Díszítéshez

  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg nyírfaporcukor vagy porrá őrölt eritrit (kb)

Elkészítése

Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, majd félretesszük.

Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot és kézzel alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára.

A lehűlt tésztát egy tápiókakeményítővel megszórt deszkára tesszük és kb fél cm vastagságra nyújtjuk és karácsonyi motívumokat szúrunk ki belőle.

180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db keksz lesz belőle.

A tojásfehérjét az édesítővel kikeverjük és papírzacskóba töltjük, ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/paleo-mezeskalacs/