Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába simítjuk. Az alapot hűtőbe tesszük, amíg a túrós réteget elkészítjük, amihez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe. Ha megdermedt ráöntjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
IldikoEsAnita
Beküldte: 2021.10.14.

Az alaphoz

A túrós réteghez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítése

Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába simítjuk.

Az alapot hűtőbe tesszük, amíg a túrós réteget elkészítjük, amihez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe.

Ha megdermedt ráöntjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Eltávolítjuk a tortagyűrűt és a papírt vagy fóliát. Forró vízbe mártott késsel 10 egyforma cikkre vágjuk a torta tetején lévő csokoládét (folyamatosan letörölgetve a késre kerülő csokoládét, illetve két vágás uán mindig vissza kell tenni a forró vízbe a kést, hogy könnyen és szépen lehessen az ékeket kialakítani).

A díszítéshez a transzfer vagy wax fóliából olyan széles és olyan magas csíkot vágunk, mint a torta (én két egyforma hosszú csíkot készítettem, mert a transzfer fóliából nem lehetett volna megoldani egyben).

Rákenjük a vízgőz fölött felolvasztott paleo fehér csokoládét. Hagyjuk, hogy szilárduljon, de ne engedjük teljesen megkeményedni a csokoládét. A torta szélére simítjuk, a fóliás felével kifelé.

Hűtőbe téve hagyjuk, hogy a csokoládé teljesen szilárddá váljon. Eltávolítjuk a fóliát. Bársony szalagot tekerünk köré (én egy csöpp olvasztott csokoládéval rögzítettem az egyik végét, majd körbe tekertem a tortán a szalagot, végül a másik végét szintén a csokival rögzítettem a szalag elején, tehát, nem a tortán).

A tetejére málnaszemeket és áfonyát teszünk, amiket szintén pár csepp csokoládéval rögzíthetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak Fogás: Vacsora
IldikoEsAnita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is