Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a totus krémet készítjük el, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe vagy késes aprítóba téve egynemű krémmé dolgozzuk. A sárga laphoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összekeverjük. Hozzáadjuk az kókuszos mandulát. Egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
IldikoEsAnita
Beküldte: 2021.10.14.

A totus krémhez

A sárga laphoz

A lekváros réteghez

A barna lapokhoz

A tetejére

Elkészítése

Először a totus krémet készítjük el, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe vagy késes aprítóba téve egynemű krémmé dolgozzuk.

A sárga laphoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összekeverjük. Hozzáadjuk az kókuszos mandulát. Egynemű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A hűtőből kivéve két sütőpapír közé téve 25*25 cm-es téglalappá nyújtjuk (én az egyik hátuljára rárajzoltam az alapot, ezt a sütőpapírt raktam nyújtás közben felülre, a közepére tettem a tésztát, így már könnyű volt méretre nyújtani. Nyújtás végén átfordítottam, ami addig az alsó sütőpapír volt az most fölülre került, lehúztam (nem dobtam el mert a következő lapokhoz is fel lehet használni) és pizzavágóval szabályosra vágjuk a tésztát, utána ollóval a papírt is, majd sütőpapírostól (alján marad a tésztának) beletesszük a formába.

A formában lévő tésztát megkenjük a lekvárral, amit a vízzel közepes lángon folyósra melegítettünk.

A barna laphoz a tésztát (ugyanúgy készül, mint a sárga, csak kakaópor is kerül bele) elfelezzük és ugyanúgy nyújtjuk ki és vágjuk szabályosra, mint a sárga lapot, de úgy fektetjük a lekváros rétegre úgy, hogy a papír ezúttal felül legyen (a papírral sokkal könnyebb mozgatni, ide-oda rakosgatni a tésztát, gyakorlatilag úgy működik, mint a matrica).

A papírt lehúzzuk. A barna lapra rásimítjuk a totus réteget, majd az előző barna laphoz hasonlóan rátesszük az utolsó barna lapot is a tetejére. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

Ha kihűlt az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A gőzről levéve hozzákeverjük a kakaóvajat és rásimítjuk a sütemény tetejére.

A kókuszkrémet (minél sűrűbb része legyen) kisebb nylon zacskó sarkába tesszük. Vékony lyukat vágunk a sarkába és a még folyékony csokoládé tetejére szabályos közönként csíkokat húzunk vele. Vékony pengéjű késsel a kókuszkrémmel merőlegesen szintén csíkokat húzunk, így alakítva ki a mintát a sütemény tetején. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Szeletelés előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből, így szebben lehet majd vágni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
IldikoEsAnita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is