Hozzávalók:
Tészta:
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 6 tojás sárgája
- 2 dkg rétesliszt
- 13 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek tej
- csipet só
Krém:
- 20 dkg dió
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 tojásfehérje
- 7 ek lekvár
Elkészítése:
A margarint a porcukorral habosra keverjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belekeverjük a kétféle lisztet, sütőport, tejet és a sót.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk és bőven megkenjük lekvárral. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Közben felverjük a tojások fehérjét és a kemény habba beleforgatjuk a cukrozott diót. Rásimítjuk a lekvárra a diós masszát.
Előmelegített sütőben először 100 fokon 10 percig sütjük, majd 150 fokon 20 percig sütjük és ismét 100 fokon, amíg teljesen meg nem sül.
Kivesszük a sütőből, amikor kihűlt, lisztezett deszkára borítjuk. 10 perc múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül. Kör alakú szaggatóval kiszúrjuk.