Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pálmalevél recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 bögre cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • felengedett

Elkészítése

Egy tálban összekeverjük a cukrot, a fahéjat és a narancs reszelt héját. A leveles tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk. A sodrófát óvatosan a tésztára helyezzük, és a tésztát rátekerjük. A cukros keverék felét egyenletesen a deszkára szórjuk, majd a tésztát visszahelyezzük rá. A maradék cukorkeveréket a tészta tetejére szórjuk, majd finoman átmegyünk rajta a nyújtófával, hogy a cukor alul és felül is jól rátapadjon.

A tészta két szélét elkezdjük befelé feltekerni, amíg a középpontban találkoznak. A feltekert tésztát enyhén összenyomkodjuk, és háztartási fóliába csomagoljuk. Hűtőbe tesszük körülbelül egy órára, hogy megdermedjen és könnyebben szeletelhető legyen.

A hűtés után a tésztát kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Ügyeljünk rá, hogy legyen elegendő hely a szeletek között, mert sütés közben meg fognak nőni. 200 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg aranyszínűre pirulnak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/palmalevel/