Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg zöldbab
  • 2 darab burgonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 darab babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor kapor

Elkészítése

A sertéshúst megmossuk és kockára vágjuk.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra aprítjuk és megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A kaprot megmossuk és felaprítjuk.

Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst és rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb 1,5 liter vízzel és lefedve félpuhára főzzük.

A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, ismét lefedjük és puhára főzzük.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest és kb 5 percig forraljuk.

Kaporral megszórva, forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/palocleves-8/