Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta: 6 tojás 6 ek cukor 6 ek liszt Túrós réteg: 45 dkg túró 15 dkg porcukor 15 dkg vaj 1 tk vanília aroma Pudingos réteg: 2 csomag vaníliás pudingpor 7 dl rostos őszibaracklé (100%-os) Tetejére: 3 dl habtejszín 2 csomag vaníliás cukor Díszítés: tortadara (csokoládés) Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsi […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
MrsSame
Beküldte: 2015.09.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt

Túrós réteg:

  • 45 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 tk vanília aroma

Pudingos réteg:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl rostos őszibaracklé (100%-os)

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Díszítés:

  • tortadara (csokoládés)


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsi aljába szabott sütőpapírt teszünk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük gépi habverővel.

Beleszórjuk apránként a cukrot, és tovább habosítjuk. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne.

Végül a tojások sárgáját is belekeverjük egyesével. Még kb. 3 percig hagyjuk a gépet dolgozni.
A lisztet óvatosan keverjük bele, egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a beledolgozott levegőtől.

Beleöntjük a tepsibe a tésztát, és elsimítjuk.

Mérsékelt hőfokon sütjük készre kb. 25 perc alatt a piskótát. Rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

A porcukrot a vajjal habosra keverjük, és ízesítjük a vaníliával, majd beledolgozzuk robotgéppel a túrót is. Rákenjük a piskótára egyenletesen a túrós krémet, és hűtőbe tesszük.

A pudingot a gyümölcslével sűrűre főzzük, és hagyjuk kicsit hűlni. A túrókrém tetejére simítjuk a pudingot, és ismét hűtőbe tesszük.

A tejszínhabot is kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és a megszilárdult puding tetejére simítjuk, majd megszórjuk tortadarával.

Kockára vágva kínáljuk.

[box style=”info”]A sütemény egyáltalán nem édes, pont kellemes. Ha valaki édesszájú, akkor a pudinghoz és a tejszínhabhoz is adhat cukrot, de szerintem nem szükséges.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
MrsSame
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is