Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Papagáj szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor

Máz

  • 10 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál étolaj

Díszítéshez

  • dekorcukor

Elkészítése

A margarint, a porcukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük. A lisztbe belekeverünk egy csipet sót és egy kávéskanál szódabikarbónát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd felváltva a tojássárgás masszához adjuk a liszttel és a tejföllel, óvatosan elkeverve, hogy könnyű, levegős tésztát kapjunk.

Az elkészült tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez csokoládés pudingport, a másikhoz vaníliás pudingport, a harmadikhoz pedig puncsos pudingport keverünk.

Két őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk, majd a tésztákat felváltva belekanalazzuk. A végén kicsit megrázzuk a formát, hogy a színek enyhén összekeveredjenek, és márványos hatást kapjunk. Az előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk. Ízlés szerint színes cukorral megszórjuk, majd hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/papagaj-szelet-2/