Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Papagáj szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 4x3 db tojás
  • 3x3 evőkanál liszt
  • 4x3 evőkanál porcukor

A középső tésztához

  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor

A krémhez

  • 5,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor

A bevonáshoz

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Piskóta

A piskóta hozzávalóiból két darab, 3 tojásos piskótát sütünk 25×39 cm-es tepsiben. Ezek lesznek az alsó és felső rétegek.

Középső tészta

A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt. A masszát három részre osztjuk:

  1. az egyik része sárga marad,
  2. a másodikba kakaóport keverünk,
  3. a harmadikba puncs ízű pudingport szórunk.

A háromféle masszát felváltva, csíkokban kanalazzuk a 25×39 cm-es tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.

Krém

A tejet a cukorral és a vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük, végül a kihabosított margarinnal simára keverjük.

Összeállítás

Az egyik piskótalapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a színes tésztalapot, majd a maradék krémet rásimítjuk. Befedjük a második piskótalappal.

Bevonás

A csokoládét az olajjal mikróban vagy gőz fölött felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük, és legalább 1 óra pihentetés után szeleteljük.

Tipp

A színes tésztarétegek variálhatók: a kakaó és puncs helyett akár citromos vagy mákos ízesítést is készíthetünk. Ha még mutatósabb süteményt szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk színes cukordíszekkel is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/papagaj-szelet-3/