Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához (23*34 cm-es tepsihez): 35 dkg porcukor 4 tojás 25 dkg margarin 25 dkg liszt csipet só 1 kávéskanál szódabikarbóna 1,5 dl tejföl 1 csomag csokoládés pudingpor 1 csomag vaníliás pudingpor 1 csomag puncs vagy epres ízű pudingpor A tetejére: 15 dkg tortabevonó csokoládé 1 evőkanál étolaj színes dekorcukor Elkészítése: A margarint a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.07.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához (23*34 cm-es tepsihez):

  • 35 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncs vagy epres ízű pudingpor

A tetejére:

  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • színes dekorcukor


Elkészítése:

A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk.

Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva.

Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe a csokoládés, a másikba a vaníliás, a harmadikba a puncsos vagy epres pudingport keverjük.

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kanalanként felváltva adagoljuk a 3 féle tésztát, majd a végén kicsit összerázzuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt süteményt bevonjuk vele. Színes cukorral megszórjuk.

A tészta mennyisége 2 db őzgerinc formához elegendő, tehát süthető abban is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is