Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Papagáj szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 35 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 2 db őzgerinc forma
  • vaj ( a forma kikenéséhez)
  • finomliszt ( a forma kikenéséhez)

A mázhoz

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

A díszítéshez

  • cukor
Papagáj szelet

Elkészítése

A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet egy csipet sóval és egy kávéskanál szódabikarbónával összekeverjük. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd felváltva a habosra kevert tojássárgájás masszához adjuk a liszttel és a tejföllel együtt.

Az így kapott tésztát három részre osztjuk. Az egyik részbe csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba pedig puncsos pudingport keverünk. A különböző ízű masszákat kanalanként felváltva adagoljuk egy kivajazott, kilisztezett őzgerincformába, majd a végén kicsit összerázzuk, hogy a rétegek szépen elrendeződjenek.

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt süteményt bevonjuk vele. Végül színes cukorral megszórjuk a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/papagaj-szelet/