Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. A tojások sárgáját egyenként belekeverjük, végül óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy sima állagú tésztát kapjunk. Színezés: A tésztát három egyenlő részre osztjuk: 1. Az első részt sárgán hagyjuk. 2. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.04.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. A tojások sárgáját egyenként belekeverjük, végül óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy sima állagú tésztát kapjunk.

Színezés:

A tésztát három egyenlő részre osztjuk:

1. Az első részt sárgán hagyjuk.

2. A második részbe belekeverjük a puncs pudingport, hogy rózsaszínű legyen.

3. A harmadik részbe belekeverjük a kakaóport, hogy barna legyen.

Sütés:

Két őzgerincformát margarinnal kikenünk és lisztezünk. Az első formába rétegezzük a rózsaszín tésztát, rá a sárgát, végül a kakaósat. Ugyanezt megismételjük a második formában is.

A formákat előmelegített sütőbe tesszük, és 200 °C-on sütjük, amíg a tészta tűpróbával ellenőrizve már nem ragad (kb. 25-30 perc).

Díszítés:

A kész süteményt hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk, vagy csokoládémázzal vonjuk be.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is