Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Papagájsüti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 2 evőkanál kakaó

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. A tojások sárgáját egyenként belekeverjük, végül óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy sima állagú tésztát kapjunk.

Színezés:

A tésztát három egyenlő részre osztjuk:

1. Az első részt sárgán hagyjuk.

2. A második részbe belekeverjük a puncs pudingport, hogy rózsaszínű legyen.

3. A harmadik részbe belekeverjük a kakaóport, hogy barna legyen.

Sütés:

Két őzgerincformát margarinnal kikenünk és lisztezünk. Az első formába rétegezzük a rózsaszín tésztát, rá a sárgát, végül a kakaósat. Ugyanezt megismételjük a második formában is.

A formákat előmelegített sütőbe tesszük, és 200 °C-on sütjük, amíg a tészta tűpróbával ellenőrizve már nem ragad (kb. 25-30 perc).

Díszítés:

A kész süteményt hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk, vagy csokoládémázzal vonjuk be.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/papagajsuti/