Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Papagájszem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 kávéskanál fahéj
  • 10 dkg meggylekvár
  • 2 dkg porcukor (a hintéshez )

Elkészítése

A tojásokat a vajjal és a cukrokkal habosra keverjük, majd ízesítjük fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejfölt(1 ek tejföl kellett), hogy nyújtható tésztát kapjunk.

A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

maradék tésztából ujjhegynyi golyócskákat formálunk.

A tésztakorongokat sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk és közepükre egy-egy kiskanál lekvárt halmozunk.

A lekvár közepébe nyomjuk a tésztagolyócskákat. Előmelegített sütőben, közepes tűznél kb 15 percig sütjük.

Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.

 

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/papagajszem/