Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a margarinnal és a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is, és alaposan eldolgozzuk. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával. A tojások fehérjéjét kevés cukorral kemény habbá verjük.
A sárgás masszához először a tojáshabot keverjük óvatosan, majd a lisztes keveréket is hozzáadjuk. A simára kevert tésztát három egyenlő részre osztjuk, és mindhárom részhez más-más ízű pudingport dolgozunk hozzá (például csokoládé, vanília, eper ízű).
Egy 24×22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a különböző színű masszákat felváltva, kanállal adagolva beleöntjük, hogy márványos mintát kapjunk. Előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
A mázhoz a hozzávalókat (pl. étcsokoládé, vaj, kevés tej) gőz felett simára olvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk és elsimítjuk. Ha a máz megszilárdult, a süteményt felszeleteljük. Ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal és citromfűlevéllel.
