Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Papagáj szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor

Csokimáz

  • 1 tábla étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a margarinnal és a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is, és alaposan eldolgozzuk. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával. A tojások fehérjéjét kevés cukorral kemény habbá verjük.

A sárgás masszához először a tojáshabot keverjük óvatosan, majd a lisztes keveréket is hozzáadjuk. A simára kevert tésztát három egyenlő részre osztjuk, és mindhárom részhez más-más ízű pudingport dolgozunk hozzá (például csokoládé, vanília, eper ízű).

Egy 24×22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a különböző színű masszákat felváltva, kanállal adagolva beleöntjük, hogy márványos mintát kapjunk. Előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).

A mázhoz a hozzávalókat (pl. étcsokoládé, vaj, kevés tej) gőz felett simára olvasztjuk, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk és elsimítjuk. Ha a máz megszilárdult, a süteményt felszeleteljük. Ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal és citromfűlevéllel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/papagaly-szelet/